Time Loops -aikasilmukoita, kirjoituksia

Linkkejä kirjoituksiin koskien Forum Boxissa 29.9.-22.10.2017 esillä ollutta näyttelyä.

“Mitä on runous kuvataiteissa? Käytän sanaa usein, enkä ole koskaan miettinyt asiaa. Granö ja Viita saivat nyt sen esiin konkreettisesti, koska he käyttävät teoksessaan sanoja. Teos ei koostu väitelauseista eikä ole dokumenttikaan. Se ei ole proosaa. Se on perinteisestä kieliopista – myös taiteellisesta kieliopista – poikkeavaa kiteyttävää toisin sanomista, joka järjestää ja herättää ajatuksia totutusta poiketen.” Kirkko ja Kaupunki; Alastoman kriitikon vinkkaus Kun arkeologia ja nykytaide löytävät toisensa    kirj. Otso Kantokorpi.

“Time Loops käsittelee kommunikointia ja ajan saatossa tapahtuvaa historian murentumista ja unohtamista. Sanat ja sanomalehtien uutisteksti ovat menettäneet teoksessa alkuperäisen merkityksensä tiedon välittäjinä ja muuttuneet ensin rakennusmateriaaliksi, sitten poeettiseksi taideteoksen osaksi. Lopulta ne ovat enemmän äänteitä ja ääniä kuin merkityksiä.” Kulttuurilehti Mustekala Milja Viidan ja Veli Granön monipolvinen ajanlasku  Kirj. Sini Mononen.

“Viitas och Granös verk är laddade med poesi och naturmystik. Paradoxalt nog är de ordkarga trots att de är sprängfyllda med ord”  Skriver Camilla Granbacka i Hufvudstadsbladet 8.10.2017 En biljett till framtiden