Time Loops is an installation made of powdered newspaper. Installation includes table 2,4 x 13 meters, cellulose insulation and words out of it. 16mm film on 1080 -video, dur. 2´´´ 40.

timeloops-pienix

Teos ei koostu väitelauseista eikä ole dokumenttikaan. Se ei ole proosaa. Se on perinteisestä kieliopista – myös taiteellisesta kieliopista – poikkeavaa kiteyttävää toisin sanomista, joka järjestää ja herättää ajatuksia totutusta poiketen.” Kirkko ja Kaupunki; Otso Kantokorpi.

…verk är laddade med poesi och naturmystik. Paradoxalt nog är de ordkarga trots att de är sprängfyllda med ord” Skriver Camilla Granbacka i Hufvudstadsbladet 8.10.2017 En biljet till framtiden

Teoksen eri kerrostumat kätkevät sisäänsä monenlaisia mietteitä. Lähes koko huoneen mittaista pitkää pöytää peittävät pehmeät röykkiöt pölyn kaltaista yhtenäistä eristysmassaa taiteilijoiden kotitalon uumenista. Se levittäytyy epämääräisiksi kasoiksi, joiden keskeltä kuin muistomerkkeinä kohoaa ajan merkitsemiä ohuita vertauskuvallisia muistomerkkejä. Niiden ruosteisiin päihin on kiinnitetty tuskin havaittavissa olevia hauraita todisteita siitä, mikä joskus oli kirjoitettua sanaa. Aika on muuttanut sen olomuodon toiseksi ja vienyt mennessään merkitykset. Leena Kuumola 8.11.2017 Taiteesta/Om Konst -sivuilla

Time Loops käsittelee kommunikointia ja ajan saatossa tapahtuvaa historian murentumista ja unohtamista. Sanat ja sanomalehtienuutisteksti ovat menettäneet teoksessa alkuperäisen merkityksensä tiedon välittäjinä ja muuttuneet ensin rakennusmateriaaliksi, sitten poeettiseksi taideteoksen osaksi. Lopulta ne ovat enemmän äänteitä ja ääniä kuin merkityksiä.” Kulttuurilehti Mustekala, kirj. Sini Mononen.