Ääreläinen, still

Mediataiteilija Milja Viita ja kuvanveistäjä Pirkko Nukari, yhteisteos esillä galleria Livessä marraskuussa 2018. Kuraattorina taiteilija Pauliina Turakka Purhonen.

Milja Viita ja kuvanveistäjä Pirkko Nukari olivat yhdessä Länsi-Afrikassa, Beninissä vuonna 2011. He seurasivat siipirikko haukan elämää. Se asui erään lintuja harrastavan paikallisen miehen pihalla, syöden enimmäkseen palmun siemeniä, mutta pyydystellen myös jyrsijöitä, mies oli nimennyt linnun Azeksi. Taiteilijat seurasivat haukan touhuja, heistä toinen kuvaamalla ja toinen piirtämällä. He tekivät yhdessä galleria Liveen näyttelyn, jossa Aze on läsnä sekä videotallenteena että fyysisenä pronssiveistoksena.

Media artist Milja Viita and sculptor Pirkko Nukari, joint work on display at gallery Live in November 2018. Curated by artist Pauliina Turakka Purhonen.

Media-artist Milja Viita and the sculptor Pirkko Nukari were together in Africa, Benin in 2011. They followed the life of a peregrine falcon. The hawk was named Aze. Aze lived in the yard of a local bird enthusiast, eating mostly palm seeds but also catching rodents. Viita and Nukari followed the activities of the hawk, Viita by videographing and Pirkko drawing. They did a joint exhibition into gallery Live, where Aze is present both as a video installation titled Ääreläinen and as a bronze sculpture Aze by Nukari.

Ääreläinen (2018)
shooting format: S16 film and HD-video
Aspect ratio: 16:9
25fps
10min

This art piece is designed to be in exhibition space together with Pirkko Nukari´s bronze sculpture “AZE”

——————————————————————————————————————